Over ons

Wij zijn Rob en Nico Attevelt van Lava Plains

Wij zijn de broers Rob en Nico Attevelt uit Utrecht.Enige ditjes en datjes over ons.
In de jaren ’80 ontstond bij Rob de interesse voor het verzamelen van mineralen. Hij kwam in aanraking met het zagen, slijpen en polijsten van agaat plakken en met het slijpen en polijsten van cabochons. In die periode ging Nico regelmatig buurten bij zijn broer en raakte ook hij in de ban van de mineralenwereld.

Gefascineerd door de schoonheid en het ons toelachende avontuur, ontstond het idee om zelf mineralen in hun natuurlijke omgeving te gaan zoeken.
Onder deskundige begeleiding van wijlen de heer Kooiman van de vereniging GEA Amsterdam volgden we diverse cursussen. We lazen over mineralogie(mineralen) en bestudeerden oude geologishe kaarten om plaatsen te bepalen van oorspronkelijke afgravingen en mijnen, meestal met succes.

Onze eerste zoektocht was in de Eifel Duitsland, en al snel reisden we af naar  door de staat aangewezen vindplaatsen van Australie. Daar vonden we prachtige mineralen, zoals blauwe saffieren, peridoten en opalen. Onze laatste trip ging naar dit fantastische land.

Jaren later kwam Rob op een mineralenbeurs in contact met mvr E v/d Neut die lessen gaf in het facetteren van edelstenen, zoals het briljant slijpen en andere designs. Na een cursus gevolgd te hebben schaften wij een facetteermachine aan, de facetron, en gingen wij zelf edelstenen facetteren. Door vele uren geduldig te oefenen hebben we heel veel geleerd en ontdekt. Rob geeft nu ook workshops en cursussen facetteren.

Onze hobby groeide uit, we gingen eens met eigen materiaal op een beurs staan. In middels zijn we alweer Jaren vaste standhouders op vele beurzen in binnen en buitenland, en nog steeds met veel plezier.

De belangstelling van klanten groeide, een eigen webshop en een vernieuwde website konden dan ook niet uit blijven.

De mineralen en edelstenen verkopen we vanuit huis.
Het is onze droom om een kleine winkel te beginnen in mineralen en edelstenen.

over ons lava plains
mijn naam is NICO
    • WIJ zijn lava plains
ik ben rob over ons
ik ben ROB